BİLLGİ

Her konuda bilgi portalı

Güve ve Güve İlaçlama

Güve ve Güve İlaçlama

Güve Nedir: Güve Kanatlı türdür bir çeşit kelebeğe benzer haşeredir. Bir çok rengi mevcut olan güveler ev ortamların da yaşayan güveler beyaz dönük renkte olurlar. Güveler hem uçarak hemde yürüyerek  hareket ederler.

Kelebek gibi bir kaç evrede oluşumunu gerçekleştirir pupa, tırtıl ve kanatlanır. Güvelerin insanlardan beslenme gibi bir özelliği olmasa da üzeri açık  bırakılan yiyeceklerde insan sağlığı için tehdit oluştururlar.

Yavrularını gıdaların üzerine yumurtlayarak zemin hazırlar. Peki Güve İlaçlama Nasıl yapılır?

Güve İlaçlama; Güvenin çeşitleri vardır ve bunlar belirlenir Odun güvesi-halı güvesi-deri güvesi ve tahıl güvesi olarak farklılıklar gösterir. Haşere İlaçlama olarak ilaçlama yapılır.

Odun güvesini parkelerde ve mobilya ahşap koltuk iskeleti gibi yerlerde yaşar. Diğer güvelerin yedikleriyle beslenmez sadece bu alanlara kuluçka yaparlar.

Halı güvesi: Adından anlaşılabileceği gibi halılarda perdeler de kıyafet dolaplarında yani kısaca kumaşların üzerinde olur kendi içinde en zararlı tür bu çeşididir. Yumurtalarını kumaşlar üzerini bırakır oldukça yüksek risk faktörü oluşturur.

Deri Güvesi: Yumurtalarını deri koltuklara eşyalar deri ceket gibi malzemesi deri olan herşeyi kemirir kullanılmaz hale getirir. Yumurtalarını da en görünmeyen kısımlara bırakır ki bunu da ayırt etmek oldukça zordur.

Tahıl Güvesi: Daha Çok köylerde açık alanlarda arazilerde buğday ambarlarında tahılın bulunduğu her yerde yaşayabilen bu canlılar yumurtalarını tahılın üzerine bırakırlar.

Peki sağlığımızı her türlü tehdit eden bu kadar haşere çeşidine nasıl karşı koyabiliriz ne gibi önlemler alabiliriz biraz da bunlardan bahsedelim. İnsan sağlığını tehdit eden her şey için bir çözüm yolu mutlaka vardır.

Güvelerden kurtulmak için, öncelikle açıkta kalan kuru bakliyatları ve diğer gıdaları üzerini açık bırakmamak ve muhafaza etmek, eski mobilya, perde, elbise ve yataklardan kurtulmak gerekir, yada bakımını ve onarımını yapmak mutlaka gereklidir. Dolapları havalandırmak halı ve kaba giysileri sopa ile dövmek, uzun zamandan kalan elbiseleri açıp silkeleyerek tekrardan yerleştirerek, ayrı olarak belli başlı bölgelere naftalin bırakabiliriz bu koku onları uzak tutmaya yetecektir. Ancak bunlar sadece alınan önlemlerdir.

Güveler Yumurtlayarak çoğaldığı için hiç bir zaman kendi yöntemlerimiz ile kurtulamayız mutlaka uzman Sct böcek ilaçlama Ümraniye firmasından sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar ile evinizi bu tür tehlikelerden arıtabilirsiniz.